Het doel van dit broederschap is het promoten van de Val de Salm, zijn wapenschild en tradities, zijn edele bosbes en het gebruik ervan: paté, taart, jam, gesuikerde amandelen, verschillende brouwsels, enz. Het motto is: “Nul mal ne crains!” (geen schrik van geen enkel kwaad) Het kapittel vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van september.
L’Elixir de Myrtille: dit is een exclusief product voor het broederschap. Het Elixir de Myrtille is verkrijgbaar op hun evenementen (Kapittel, 21 juli,…) en in verschillende verpakkingen, waaronder de 500 ml flacon. Het wordt verkregen uit de maceratie van bosbessen. Het heeft een sterkte van 22%. Onze collega’s raden het vooral aan met een schuimwijn (MYRKIR) of puur met een appelsorbet, altijd met mate.
Pâté d’Ardenne à la myrtille: Dit product werd oorspronkelijk gecreëerd door Pierre Léonard de Vielsalm en wordt nu, na een selectie gerealiseerd in 2011, geproduceerd door slagerij Vincent Laurent in het hart van de Ardennen in Beho, rue du Centre, 101 (tel: 080/51.70.35). Deze typisch Ardense slagerij biedt een breed scala aan traditionele vleeswaren die in de eigen ateliers worden gemaakt. Ham, worsten en huisgemaakte patés zijn de trots van de zaak, waaronder de bosbessenpaté, het paradepaardje van de Confrérie gastronomique de Salm.