Fromagerie Vasedel

La Fromagerie Vasedel

Kazen: Le Petit Galopin (koemelk), le Goronny (koemelk), le Pèlemont (geitenmelk)

Vervaardiging van verse kaas met gepasteuriseerde koe- en geitenmelk, al dan niet gehard. Vervaardiging en verkoop van wrongel (van koe- of geitenmelk). Verkoop bij de lokale kruideniers.

Vasedel is het familiebedrijf van de familie Bernes, met specialisatie in de vervaardiging van verse kazen op basis van koe- en geitenmelk. De ongerepte natuur van de Haute Ardenne, in combinatie met traditionele vakkennis, schenkt deze kazen kwaliteit en een typische smaak. 

De belangrijkste grondstof is koemelk. Deze komt van de familiaal gerunde lokale hoeve ‘Les Trois Trèfles’. Ook de geitenmelk komt uit de streek. De melk wordt zo snel mogelijk verwerkt, binnen de 12 uur, en behoudt daardoor alle rijkdommen van de Ardense terroir. De melk wordt gedurende 20 seconden gepasteuriseerd bij een temperatuur van 72°C en vervolgens gestremd gedurende ± 24 uur, waarna ze mag uitlekken op filterdoek.

Verschillende recepten, van hartig tot kruidig, met uiteenlopende vormen van rijping, maken het mogelijk een zeer brede waaier aan te bieden.

Goronne 211
B-6690 VIELSALM

M. Guy Bernes

Tél : +32 (0)80 21 63 40
GSM : + 32 (0)495 77 01 67

Avenue de la Salm, 50
6690 VIELSALM

+32 (0)80 21 50 52

En continuant à utiliser le site, vous acceptez l’utilisation des cookies. Plus d’informations

Les paramètres des cookies sur ce site sont définis sur « accepter les cookies » pour vous offrir la meilleure expérience de navigation possible. Si vous continuez à utiliser ce site sans changer vos paramètres de cookies ou si vous cliquez sur "Accepter" ci-dessous, vous consentez à cela.

Fermer